Houten strandstoel kiezen

Strandstoel voor in de tuin

Geniet u ook altijd zo als u op het strand ligt? Heerlijk ontspannen op een ligstoel in de zon… Genieten van een hapje en een drankje…

Grote kans dat u dit gevoel ook in uw eigen achtertuin wilt krijgen! En wij geven u geen ongelijk. Een goede optie is om een strandstoel te kiezen voor uw achtertuin.

Een strandstoel wordt ook wel een ligstoel genoemd. Maar waar moet u op letten als u een strandstoel uit gaat kiezen? Wij helpen u mee met uw keuze!

Houten strandstoel kiezen

Allereerst heeft u de keuze uit het materiaal van uw strandstoel. Kiest u voor hout of voor plastic? Wij zetten even de voor en nadelen voor u op een rijtje:

Voordelen plastic strandstoel:

  • Makkelijk in onderhoud
  • Makkelijk te reinigen
  • Relatief goedkoop

Voordelen houten strandstoel:

  • Een houten strandstoel in uw achtertuin staat mooier
  • Kwalitatief een stuk beter
  • Weinig onderhoud
  • Veel keuze uit diverse houtsoorten
  • Het staat natuurlijker, omdat hout een natuurproduct is. Hierdoor past het beter in uw achtertuin
  • Gaat vele malen langer mee dan een plastic strandstoel

Veel mensen denken dat ze, als ze voor een houten strandstoel kiezen, erg veel aan onderhoud moeten doen. Dit weerhoudt ze om voor een houten strandstoel te gaan. Er zijn echter slechts twee dingen waar u rekening mee moet houden als u gaat kiezen voor een houten strandstoel, ten opzichte van een strandstoel van plastic. Allereerst is het belangrijk dat de stoel in de winterperiode naar binnen kan. Hout kan minder goed tegen weersomstandigheden en dan met name (veel) vocht. Daarnaast is het handig om af en toe een likje verf of lak aan uw houten strandstoel te geven. Hierdoor wordt niet alleen het hout beschermd, maar kan u de stoel ook gemakkelijk met een vochtig doekje afnemen.

Accessoires houten strandstoel

Als u eenmaal de keuze heeft gemaakt om een houten strandstoel te kopen, dan is het natuurlijk wel zo leuk als u ook mooie accessoires erbij heeft! Om te beginnen is een kussen handig. Dat ligt wel zo lekker. Bij een houten strandstoel kunt u eigenlijk alle kleuren kiezen die er te vinden zijn. Wel is het handig dat u een kussen neemt met afneembare hoes, zodat u deze af en toe kunt wassen. Let er verder op dat het kussen comfortabel is en niet al te dun.

Tafel bij houten strandstoel

Als u lekker op uw houten strandstoel ligt, dan is het wel zo prettig als u ook een aantal dingen bij de hand heeft. Wat te drinken, een boek… noem het maar op. Een bijpassend tafeltje is daarom erg handig! Het onderhoudt werkt op dezelfde manier. Een gezellig kaarsje erbij zorgt ervoor dat u ook ’s avonds heerlijk naar de sterren kunt kijken.

Houten strandstoel kiezen

Vindt u het moeilijk om een keuze te maken tussen diverse strandstoelen? Dan raden wij u aan om langs meerdere winkels te gaan, zodat u een goede keuze kunt maken. Let op duurzaamheid, mechanisme en natuurlijk op het model en de kleur. Laat u goed informeren.